Wijn & spijs & wandelen op 19 augustus

Bergparel Rosé en gerecht Marina bij proeverij Wagenings Wijngoed juni 2018

Zin om een beetje na te genieten van de vakantie? Op zondag 19 augustus 2018 organiseert Wagenings Wijngoed met Marina passie voor koken een wijn-spijs-wandelen evenement. Vanaf 13:30 uur start de wandeling vanuit de wijngaard, met natuurgids Henk van Paassen. Om 15:00 uur bent u weer terug op de wijngaard, voor een gezellige proeverij van wijn met bijpassende gerechtjes. Aanmelden kan tot en met 16 augustus.

 

De druiven zijn al ver gevorderd door het warme weer. Het was voor de vrijwilligers van de wijngaard aanpoten door de droogte. De oude wijnstokken hielden goed stand. Maar juist dit voorjaar zijn er 2500 jonge wijnstokken gepland. De jonge planten zijn nog niet diep genoeg geworteld en hadden echt extra water nodig. De vrijwilligers hebben wekenlang de jonge planten emmers water gegeven. Met succes: de meeste jonge wijnstokken staan er behoorlijk goed bij.

Op de wijngaard kunt u nog helemaal de zomerse vakantiestemming opsnuiven: frisgroene bladeren van de druiven vormen een groot contrast met het gele gras. De blauwe druiven verkleuren al. Een mooi gezicht zo. Als enthousiaste vogelaar kan Henk u tijdens de wandeling meer vertellen over vogelgeluiden. Vogels genoeg rond de wijngaard. Ook kunt u hem van alles vragen over de Wageningse Eng, waar de wandeling langskomt. In de wijngaard wacht u na de wandeling een feestelijk gedekte tafel. Een van de vrijwilligers van de wijngaard laat u de Wageningse wijnen proeven en licht ze toe. Marina serveert haar passende gerechtjes erbij. En dat alles in een inspirerende omgeving.

De kosten voor wijn & spijs & wandelen zijn € 30,- per persoon. Aanmelden kan t/m 16 augustus, mail: activiteiten@wageningswijngoed.nl.