Wat een heerlijk oogstfeest

Alles zat mee bij het oogstfeest van Wagenings Wijngoed 2023, zondag 24 september. Bezoekers stroomden toe en nestelden zich behaaglijk op een plekje in het zachte septemberzonnetje naast de druiven, of juist in de schaduw onder de overkappingen. Het team van vrijwilligers was er klaar voor en wijdde zich enthousiast aan haar taken. Vragen werden beantwoord, glaasjes werden ingeschonken.

Naast wijn van Wagenings Wijngoed en sap van Otto van Vloetgraven was er ook wat te eten. Bezoekers konden proeven van Paula’s catering, bonbons van Pieter Windmeijer, honing van Imkerij de Dichterbij (Mohamed Abo Hadida) en dolmas van Naila Saïd /Zoya Masto.

Livemuziek werd verzorgd door @LynnCollective. Als zij niet speelden liep Anneke Rot rond met haar accordeon. Wat mooi om te zien dat een meisje van een jaar of vier haar de hele speeltijd bleef volgen. Blijkbaar wilde zij niets missen van het spel van Anneke. Bezoekers gingen ook in groten getale mee met de rondleiding door de wijngaard, nieuwsgierig om meer te horen over onze biologische teelt en de wijnen. Mensen met trouwplannen konden inspiratie opdoen bij Hartzaak, die trouwfeesten in onze wijngaard aankleedt.

Het zou zomaar kunnen dat we dit jaar weer meer bezoekers hadden dan voorgaande jaren, natuurlijk goed geholpen door het prachtige weer. En wat een sfeer… Het bleef druk tot het einde. Tekenend: ook na 18 uur bleven velen toch nog even plakken. Dat was helemaal prima. De vrijwilligers konden voorzichtig starten met het opruimen terwijl de laatste bezoekers in alle rust hun glaasjes leeg dronken.

Nog een laatste blik op de weelderig trossen blauwe druiven. Volgende week worden ze geoogst. Onze witte druiven volgen over een of twee weken. We verheugen ons nu al op het volgende seizoen in 2024.