Wagenings Bergwijnfeest op zondag 8 mei

20160401_141157 (Large)Om (nog) meer bekendheid aan het Wagenings Wijngoed te geven wordt op zondag 8 mei aanstaande een gezellig wijnfeest georganiseerd. Verwen op deze Moederdag het hele gezin op een feestelijk uitje in de Wageningse bossen en een bezoek aan een echte wijngaard! Naast het aanprijzen van de eigen wijnen staat ook de verbinding met de stad Wageningen centraal. Uitgelezen Moederdag-cadeautjes zijn verkrijgbaar in een muzikale entourage.

Het programma van deze dag is bij de Nieuwsberichten terug te lezen op deze website .

Op deze dag zijn ook de rosé en de witte wijnen van de nieuwe oogst 2015 voor het eerst beschikbaar. De rode wijnen laten nog even op zich wachten. De eerste van het jaar 2015 wordt in het najaar 2016 verwacht.

Nieuw etiket

En dat is nog niet alles! De oogst 2015 zal in een volkomen nieuw jasje worden gepresenteerd. De afgelopen weken is hard gewerkt aan de vormgeving van een nieuwe etikettenlijn voor de wijnen van het Wagenings Wijngoed. Dit heeft dankzij de creatieve inbrengen van Annita van Betuw van Van Betuw Grafisch Ontwerp (www.vanbetuwgrafischontwerp.nl) geleid tot een resultaat waar we trots op zijn.

Op het nieuwe etiket zijn de verbindingen naar de stad Wageningen, de Wageningse Berg en de daar aanwezige fauna, waarvan één in het bijzonder, prominent aanwezig. Dit kunstzinnige ontwerp siert voor het eerst de flessen van de oogst 2015, die vanaf 8 mei verkrijgbaar zijn. Een eerste exemplaar zal op 8 mei tijdens het Wagenings Bergwijnfeest worden aangeboden aan de burgemeester van Wageningen, de heer G. van Rumund.

Nieuwe aanplant: adopteer een wijnstok

Een belangrijke aanleiding voor het organiseren van het Wagenings Bergwijnfeest is de aanplant van nieuwe wijnstokken. Wijnstokken van het Regent-ras (rode druif) vervangen wij door de Johanniter, een wijnstok die witte druiven voortbrengt. U kunt ons bij de uitvoering van dit programma helpen door deze nieuwe wijnstokken te adopteren.

Elders op deze website ( www.wageningswijngoed.nl/adopteer-een-wijnstok/ ) kunt u lezen welke keuzemogelijkheden u hierin heeft. Een leuk cadeau, een aandenken aan Wageningen maar ook een manier om de Wageningers en het Wagenings bedrijfsleven nog meer te betrekken bij het Wagenings Wijngoed.

Op 8 mei heeft u de gelegenheid met medewerking van medewerkers/vrijwilligers van de wijngaard zelf uw geadopteerde wijnstok te planten.

Bereikbaarheid en parkerenRoutekaart2

Het Wagenings Wijngoed is bereikbaar via de Bosrandweg 22 in Wageningen, waar ook mogelijkheid tot parkeren aanwezig is. Volg de bewegwijzering.

Tot 8 mei aanstaande!