Vrijwilliger

Vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter Wagenings Wijngoed

Teeltploeg
Klusploeg
Weekendploeg
Oogstploeg
Bestuur Stichting

Teeltploeg

Als u het fijn vindt om in alle rust buiten in het groen te werken, kom dan eens werken in de wijngaard. Er is er altijd wat te doen. In de winter worden de planten gesnoeid. En in het groeiseizoen hebben de druiven veel verzorging nodig. Er zijn talloze andere werkzaamheden om ervoor te zorgen dat de wijngaard er goed bijstaat. Bovendien is het altijd gezellig. Belangstelling?

Mail vrijwilliger@wageningswijngoed.nl

Klusploeg

In de wijngaard moet, naast de zorg voor de druiven en planten, ook onderhoud gedaan worden. Denk daarbij aan hekken, schuren, tenten, energievoorziening, etc. Vind je het leuk om met niets iets te maken, ben je daar handig in en heb je één keer per maand op zaterdag tijd? Sluit je dan aan bij de klusploeg. Het voelt elke keer als een voorrecht om op zo’n mooie aan de slag te mogen met een leuke groep mensen.

Mail klussen@wageningswijngoed.n

Weekendploeg

Vindt u het leuk om als vrijwilliger bezoekers in de wijngaard te ontvangen? Gedurende de zomermaanden is de wijngaard op zaterdag- en zondagmiddag geopend. Zo kunt u wandelaars die langskomen uitnodigen voor een kijkje in de wijngaard en een glas wijn of onze eigen druivensap. U geeft de bezoekers een gastvrije ontvangst en u geeft uitleg over de wijngaard en de wijnen. Belangstelling?

Mail vrijwilliger@wageningswijngoed.nl

Oogstploeg

Eens per jaar is het oogsttijd, meestal ergens vanaf half september tot begin oktober. De beloning voor onze inspanning en de gulle gift van onze wijnplanten! De precieze oogstdagen worden vlak van tevoren bepaald.

Op dit moment hebben wij voldoende vrijwilligers voor de oogstploeg.

Bestuur Stichting

De hoofdlijnen van het beheer van de wijngaard en alles wat hieromheen van belang is wordt aangestuurd door het bestuur van Stichting Wagenings Wijngoed. Dit zijn ook allen vrijwilligers.

Op dit moment is het bestuur compleet, maar natuurlijk kunt u altijd uw belangstelling kenbaar maken, of om andere redenen contact opnemen met het bestuur.

Mail info@wageningswijngoed.nl

Vrijwilligers in beeld

Op het Wagenings Wijngoed werken veel vrijwilligers. Mensen die graag hun handen uit de mouwen steken helpen met de teeltwerkzaamheden of met andere klussen in de wijngaard. Er is ook een grote groep vrijwilligers die tijdens de weekenden bezoekers ontvangen op de wijngaard en natuurlijk zijn er vrijwilligers voor het oogsten. Voor elk wat wils!

Lees hieronder de verhalen van de vrijwilligers.