Vacature: Bedrijfsleider wijngaard/wijngaardenier

Het Wagenings Wijngoed zoekt per 1 januari 2021 een nieuwe bedrijfsleider/wijngaardenier.

Heb jij kennis zaken van wijn en wijnbouw en ben jij bevlogen, een goede organisator en verbinder, dan is dit wat voor jou.

Het Wagenings Wijngoed bestaat al zo’n 20 jaar en produceert inmiddels een assortiment goede kwaliteit biologische wijnen, te koop bij de lokale middenstand en via de webshop. Er worden op het wijngoed ook evenementen georganiseerd zoals, wijnproeverijen, rondleidingen, teamuitjes en bruiloften en partijen. Daarnaast is het wijngoed vanaf half mei tot aan het oogstfeest eind september op zaterdagmiddag en zondagmiddag geopend en kunnen dan onze wijnen geproefd en gekocht worden. Sinds 2015 is het wijngoed een stichting en draait het op een grote groep betrokken en enthousiaste vrijwilligers die de weekendopening draaien, klussen en/of de teelt-, en oogstwerkzaamheden uitvoeren.

Als bedrijfsleider ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van de vrijwilligers bij de teelt-, en oogstwerkzaamheden in de wijngaard. Je bent verantwoordelijk, houdt overzicht en houdt regie. Je bent sociaal en communicatief sterk. Je draagt ‘zorg’ voor de vrijwilligers, informeert ze over de werkzaamheden per week, geeft instructie aan het begin van de dag, organiseert pauzes en bent aanspreekpunt voor vragen. Daarnaast coördineer je en organiseer je zaken die relevant zijn voor de wijnbouw, zoals onderhoud van de machines en gereedschappen, de biologische certificering en dergelijke.
Wij vragen:

  • Een agrarische achtergrond. Bijvoorbeeld ervaring in en kennis van de druiven/fruitteelt of bereidheid om dit verder te leren.
  • Goede sociale vaardigheden.
  • Ervaring in het aansturen en samenwerken met mensen.
  • Iemand die aantoonbaar goed kan plannen en organiseren.
  • Rijbewijs B (of T) en aantoonbare ervaring met het werken met landbouwmachines (tractor, frees, maaier, loofsnijder).
  • In het bezit van een spuitlicentie of bereidheid om dit te halen.
  • BHV of EHBO gediplomeerd.

De werkzaamheden worden uitgevoerd op contractbasis op basis van een in te dienen offerte per teeltseizoen. Vooralsnog zal het gaan om 16 uur per week met eventueel mogelijke uitbreiding. Daarnaast is het bijvoorbeeld mogelijk te factureren voor bijvoorbeeld het verzorgen van rondleidingen, wijnproeverijen, andere evenementen of het begeleiden van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Tenslotte is het Wagenings Wijngoed een erkend leerbedrijf en zijn we een door het UWV erkende vrijwilligersorganisatie.

REAGEREN
Stuur een brief met motivatie en CV voor 10 november naar ons algemene emailadres hieronder.
Voor meer informatie of voor het maken van een telefonische afspraak: info@wageningswijngoed.nl