De smaak van een geweldige locatie

Diner door Toine van der Zanden op 21 juni 2017

Toine van der Zanden (www.toinekookt.nl) richt zich na jarenlange ervaring in de horecabranche nu op speciale culinaire ervaringen. Samen met Chiel Janssen heeft Toine een 20-tal gasten een fantastische culinaire beleving gegeven tijdens de langste dag van het jaar. Toine: “In de wijngaard organiseerden wij met het Wagenings Wijngoed ons eerste ‘bijzondere diner’. Dit concept gaan wij verder uit breiden, het idee is simpel: één bijzondere diner locatie waar eigen gerechten worden geserveerd aan een fantastische groep gasten.”

Op een feestelijk gedekte tafel vol kleurige bloemen konden de ruim 20 gasten genieten van heerlijke gerechten, speciaal uitgekozen bij de Wageningse wijnen. “Natuurlijk moet het gerecht passen bij de wijn”, aldus Toine van der Zanden. ”Dus we hebben voor ons diner op 21 juni de lekkere wijnen goed geproefd. De rode wijn ging heel goed met een mals speenvarken, met de frisse smaak van de groenten erbij. Voor het voorgerecht hadden we een heel plateau gemaakt met allerlei kleine gerechten. Dat was een groot succes, er zat voor iedereen iets lekkers bij. En op zo’n plek! Eigenlijk heb je dan niet veel nodig. Gewoon lekker zitten, samen wat babbelen, wat eten. Het is alsof je ‘in the middle of nowhere’ zit en dat is een unieke ervaring zo in onze eigen omgeving.”

De gasten vonden het een heerlijke ervaring. Peter en Evaly Bodewes: “Wij hebben genoten van de avond. De locatie was leuk (gelukkig het weer mee) en het eten erg goed. De voorgerechtjes subliem. Zo kunnen mensen zelf nog kiezen of ze alleen vis of vlees willen, of juist beiden. Hoofdgerecht was ook erg lekker. De wandeling door de wijngaard was een mooie afwisseling want het wachten op de harde banken was waarschijnlijk te lang geweest, zo was het prima opgelost! Wijnkeuze was ook uitstekend. Onze complimenten voor de avond!”

Toine kookt op Wagenings Wijngoed, 21 juni 2017