Hoe vindt u de smaak van bestrijdingsmiddelen?

Ruiken en proeven van Wageningse wijnen_oogstfeest 2017

Onlangs werd getest in hoeverre de smaak van wijn beïnvloed wordt door pesticiden (bestrijdingsmiddelen). Deze middelen worden toegepast in de reguliere wijnbouw. In het onderzoek werden resten (residuen) van maar liefst 250 soorten pesticiden in de geteste wijn gevonden! Wilt u ook liever geen pesticiden in uw wijn proeven? Het Wagenings Wijngoed produceert haar wijn op biologische wijze. In onze wijnen geen pesticiden, maar de pure smaak van wijn.

Samenvatting onderzoek:
In het onderzoek zijn 71 wijnprofessionals aan het werk gezet. Zij namen deel aan verschillende blinde proeverijen en smaaktesten.

  • In 77% van de gevallen bleken de wijnproevers de voorkeur te geven aan de biologische wijn. Hoewel ze de smaak niet hoefden te beschrijven, werden ‘een langere en diepere smaak in de mond’ en ‘minder kunstmatige aroma’s’ spontaan als onderbouwing aangedragen.
  • Bij een smaaktest van water met dezelfde residuen van pesticiden konden de proevers in maar liefst 85% de pesticiden in het water proeven en er een smaakomschrijving op plakken!

U kunt op dit moment verschillende rode wijnen kopen in onze webwinkel. We hebben Regent 2013, 2015 en 2016. De wijnen hebben alle hun eigen karakter en smaak.
Vanaf eind april is er ook weer Johanniter (droge witte wijn), Regent rosé en Bergparel rosé.

Lees u hier het volledige artikel over het onderzoek naar de smaak van pesticiden in de wijn.