Prachtig nazomer oogstfeest 2022

Zesde zonnige feest op een rij

Wat een geluk: terwijl de herfstregen op zaterdag en maandag naar beneden klettert, is het bij het oogstfeest op zondag 25 september prachtig weer! Zoals voorzitter Guido Hoomans bij de afsluiting van het feest memoreerde: dit is het zesde zonnige oogstfeest van Wagenings Wijngoed op een rij. 

Rondzoemende bijen

Het was de hele middag gezellig druk. Mensen stonden of zaten met een glaasje wijn in de hand te genieten, terwijl de muziek van @LynnCollective of accordeonist Geert Jan van de Burgt klonk. De kraampjes van Bonbonvivant, Imkerij de Dichterbij en Vreemde Streken werden goed bezocht. Grote indruk maakte het kraampje met de honing van de imkerij. Terwijl normaal gesproken in deze tijd weinig bijen in de wijngaard te vinden zijn, was het ineens een gezoem van jewelste rond deze kraampje. Alleen drie proefpotjes gingen af en toe open om er een schepje uit te halen. Dat bleek al genoeg voor de bijen in de omgeving om er op af te komen. Een enkele bij kwam ongelukkig terecht, in een glas rode wijn… Populair was de versierde plek van Hartzorg; zij kunnen de wijngaard prachtig aankleden voor een bruiloft in de wijngaard (Wagenings Wijngoed is een van de officiële trouwlocaties in Wageningen). 

Rijke trossen witte/roze druiven

Veel belangstelling ook voor de rondleidingen door de wijngaard. De druiven voor de rode wijn, vooral regent, was enkele dagen eerder al geplukt. Maar de wijngaard was nog niet leeg. In volle glorie hingen daar trossen johanniter en souvignier gris. Bezoekers hadden dus nog gelegenheid om een druifje te snoepen, en dat te vergelijken met de wijnen die we maken. De oogst van de witte druiven is goed dit jaar. De trosjes zien er prachtig uit, dankzij de warme droge zomer. 

Sluiting seizoen 2022

Met dit feest sluiten we een mooie zomer af. De wijngaard is nu weer gesloten tot het voorjaar 2023. Het werk gaat zeker door, maar bezoek kan alleen op afspraak. Vanaf half mei 2023 zijn we weer voor iedereen open in het weekend.