Plantdag 21 mei 2018

Betrokken zijn bij vernieuwing wijngaard

Wing adopteert wijnstokken en toost in Wagenings Wijngoed

De plantdag is een unieke kans om betrokken te zijn bij de vernieuwing van de wijngaard. Wagenings Wijngoed plant op 21 mei 2018, een week na IJsheiligen, een groot aantal nieuwe witte wijnstokken. Er gaan die dag honderden jonge planten de grond in. Zin om mee te helpen? Het Wageningse bedrijf Wing adopteerde al meerdere rijen nieuwe wijnstokken en ging met het hele team naar de wijngaard. Doet u ook mee?

Gastvrijheid

Wagenings Wijngoed produceert biologische kwaliteitswijn en is één van de lokale producenten. De wijngaard heeft nadrukkelijk ook een andere doelstelling, namelijk het bieden van gastvrijheid en mogelijkheden om mee te doen, voor alle Wageningers. Er is inmiddels een grote kring mensen die de wijngaard waardeert om de plek, de sfeer, om tot rust te komen en om er te leren.

IJsheiligen

De plantdag is een logisch vervolg op de actie met NLdoet op 9 en 10 maart. Toen zijn oude rode Regent stokken gerooid om plaats te maken voor totaal 2500 nieuwe witte Johanniter en Souvignier Gris. Dat is nodig om de verhouding tussen rood en wit te verbeteren. Jonge planten kunnen niet tegen nachtvorst. De vier katholieke ijsheiligen zijn Mamertus (11 mei), Pankratius (12 mei), Servatius (13 mei) en Bonifacius (14 mei). Een volkswijsheid zegt dat de kans op nachtvorst pas na de ijsheiligen zeer klein is en je dus dan nieuwe planten in de volle grond kunt zetten. De wijngaard gaat graag mee in deze volkswijsheid.

Plantdag 21 mei

Op tweede Pinksterdag bent u van harte welkom tussen 9.30 en 16.30 uur om te kijken hoe het aanplanten in zijn werk gaat of om te helpen. Meehelpen kan enkele uren, een dagdeel of een gehele dag. Voor de plantvrijwilligers is er gratis koffie, thee en koek en een glas wijn aan het einde van de dag. U kunt verder een of meerdere stokken adopteren via onze webshop op https://wageningswijngoed.nl/webwinkel/ of ter plekke en deze zelf planten.

2500 stokken aanplanten is een hele klus. Daarom planten we ook op 22, 25 en 26 mei. Ook op deze dagen is het mogelijk, om een kijkje te nemen of mee te helpen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther Schoenmaker, M 06 111 365 62. Aanmelden voor het meehelpen kan via wijngaard@wageningswijngoed.nl.

Regent maakt plaats voor Johanniter, voorjaar 2018