Nieuwe trekker!

Trekker voor WageningsWijngoedMet dank aan donaties van particulieren en bedrijfsleven en advies, tijd en advies van experts uit de praktijk en ondersteuning van betrokken vrijwilligers en bestuursleden konden we eind maart een mooie, geschikte tweedehands trekker aanschaffen. Even voorstellen: Kubota GL201, 24 pK, in koninklijk oranje. 

We zoeken nog naar een koosnaampje voor deze opvolger van onze trouwe Izeki TUI en hierover wordt al druk geappt op de vrijwilligers appgroep. Daar komen suggesties voorbij als Wim-Lex of Trix, Red bull, Tufje, Tractorona, Lucifer, Turbootje, Roodkapje ……Suggesties blijven welkom, zodat we de nieuwe aanwinst tijdens een feestelijke ceremonie kunnen dopen wanneer we weer publiek mogen ontvangen in de wijngaard. Alle betrokkenen bij de aankoop ontvangen hiervoor uiteraard een uitnodiging.

Onze Kubota is vrijdag 27 maart geleverd door van Os uit Achterberg. Het is nog een beetje wennen. Want: waar zijn al die mooie knopjes voor, waarom blijft dat lampje knipperen en hoe start je dit ding? Gelukkig is van Os nooit te beroerd om telefonisch nogmaals instructies te verstrekken. En fijn dat ie ook wat groter en zwaarder is, maareh….nou past ie niet meer onder het afdakje van de schuur en hoe koppel je dan de maaier, frees, meststrooier, loofsnijder en spuit aan? Het kostte onze chauffeur Gerrit extra spierkracht en vindingrijkheid, maar daarna hadden we ook wat: op vrijdag 3 april zijn de eerste paden weer gemaaid. Dit wordt een top seizoen!