Michiel van Gerwen

Ook in het weekend zijn er vrijwilligers actief in de wijngaard. Michiel van Gerwen is een van hen. Hij is een zgn. weekend-host en ontvangt gasten in de wijngaard. “Plat gezegd: ik praat ze naar binnen. Veel mensen komen gericht met familie of bekenden een kijkje nemen in de wijngaard, maar soms moet je voorbijgangers even aanspreken voor ze naar binnen komen. Dat vind ik hartstikke leuk”.

Vier jaar geleden kwam Michiel in Wageningen wonen. En ook hij was een van die voorbijgangers. Hij zag bekenden in de wijngaard zitten vergaderen. “Zij hebben mij toen overgehaald om wat te gaan doen op het Wagenings Wijngoed”. Omdat Michiel door de week werkt, is hij nu dus alleen in het weekend in de wijngaard. “Het is erg leuk om hier in het weekend te bivakkeren. En ook om het overal rond te vertellen dat hier zo’n mooie wijngaard is. Ik vind het heel bijzonder dat deze wijngaard hier is en dat er zoveel mensen zijn die hem in stand willen houden.” Met de gasten in de wijngaard heeft Michiel leuke gesprekken. “En ze weten onze wijn te waarderen, tot echte wijnkenners aan toe!. Bovendien heb ik mijn eigen wijnkennis weer helemaal opgehaald.”

Update: Michiel is inmiddels geswitcht van functie: hij is coördinator van de klusploeg en is met zijn team regelmatig aan de slag in de wijngaard, met van alles behalve de teelt van de planten.