Jeroen Dijsselbloem ontvangt eerste Wageningse Regent Barrique

Jeroen Dijsselbloem ontvangt eerste fles Regent Barrique 2015 op oogstfeest Wagenings Wijngoed

Het weer kon niet beter! Een prachtig najaarszonnetje zet de toon op het oogstfeest van het Wagenings Wijngoed op zondag 24 september 2017. Al voor de opening om 14:00 uur stromen nieuwsgierige bezoekers toe. Die zon, leuke activiteiten zoals druiven stampen in een ton, muziek van 2MuzE en accordeonist Geert Jan van der Burgt, hapjes van Vreemde Streken, heerlijke Wageningse wijn en niet te vergeten de komst van onze beroemde Wageninger zorgen voor een zeer geslaagde middag. Meer foto’s op de Facebook pagina van het Wagenings Wijngoed. Hier vindt u ook een erg leuke video van Veluwezoom in Beeld.

Het is oogsttijd in de Nederlandse wijngaarden en dat mag gevierd worden. Enkele weken geleden heeft het Wagenings Wijngoed een nieuwe wijn gebotteld: de rode Regent Barrique 2015. Deze wijn heeft twee jaar de tijd gehad om te rijpen op eiken vaten. Een kwaliteitswijn dus. Jeroen Dijsselbloem is op het oogstfeest de zeer geëerde gast die de eerste fles in ontvangst mag nemen. Hij krijgt daarbij de toelichting dat de wijn nog even moet liggen en pas vanaf Pasen 2018 op dronk is. “Met Pasen, dat onthoud ik wel als katholiek. Bovendien ben ik in die tijd jarig en heb ik een goede gelegenheid om ‘m open te maken. Ik houd mij tot die tijd in, hoewel het moeite gaat kosten”, grapt Jeroen Dijsselbloem. Om nu alvast thuis een Wageningse wijn te kunnen proeven, heeft hij tevens een fles Bergparel rosé 2016 gekregen.

Het Wagenings Wijngoed heeft inmiddels een groot deel van de oogst binnen. Wijngaardenier Esther Schoenmaker: “We hebben de druiven voor onze Regent rosé, Bergparel rosé en de Regent rode wijn en de witte Merzling/Bianca binnen. De druiven voor de witte Johanniter volgen spoedig; die kunnen nog een aantal dagen van deze laatste zon profiteren. We zijn trots op onze wijnen. Onze inzet is om telkens goede wijnen te maken en te vernieuwen. Daarbij is voor ons belangrijk hoe onze klanten daarover denken. Speciaal voor de gasten op het oogstfeest hangen in de voorste rijen nog rijke trossen Regent druiven. Bezoekers kunnen naar hartelust druiven proeven. Leuk om zo’n Regent druif te proeven naast een glas wijn van dezelfde druif. We zijn erg blij met de vele bezoekers op het oogstfeest maar ook tijdens de weekendopenstelling het afgelopen jaar”, aldus Esther Schoenmaker. “We willen onze prachtige wijngaard graag delen met de Wageningers en anderen. Dit weekend is de laatste in het seizoen dat we open zijn voor bezoek. Het werk in de wijngaard gaat natuurlijk gewoon door. We maken de oogst af en de komende zes maanden is er van alles te doen in voorbereiding op het volgende seizoen. Ik doe dit samen met een hele groep betrokken en enthousiaste vrijwilligers. Op het oogstfeest hebben we weer nieuwe aanmeldingen van mensen die ons komen helpen met de teelt, de oogst of als gastheer of -vrouw bij de weekendopenstelling in de zomermaanden. We zijn hier erg blij mee. Met hulp van velen en de verkoop van onze wijnen, houden we deze prachtige wijngaard in stand. We hopen nog veel meer Wageningers te bereiken. Met onze oogst van zo’n 5000 flessen kunnen we 1 op de 7 Wageningers een lekker flesje wijn aanbieden. Dus grijp uw kans!”

 

Geert Jan van der Burgt versterkt de feestelijke sfeer met zijn accordeon
Lekker met blote voeten druiven stampen!
Blind 3 rode Wageningse wijnen proeven tussen de wijnranken. Leuk!