Fieke van Broekhuizen

“Ik was van plan om direct na mijn pensioen juist níet meteen vrijwilligerswerk te doen.” Aan het woord is Fieke van Broekhuizen. Ze woont in Ede en heeft gewerkt bij het ROC als ‘functioneel beheerder’, oftewel administratief werk en ICT. Fieke houdt van Nordic walking en geocachen. “Misschien moet ik maar eens een cache bij de wijngaard leggen, waardoor de zoekers van zo’n cache ook langs komen.”

Hoe komt iemand uit Ede nou in de Wageningse wijngaard terecht? Jaren terug was Fieke bij een lezing van Jan Oude Voshaar in Veenendaal. Aangestoken door het enthousiasme van Jan is ze naar een open dag van de wijngaard gegaan. Toen heeft ze een aantal keren geholpen bij het oogsten. Sinds dit jaar is ze ongeveer twee keer in de week op het Wagenings Wijngoed. “Ik maak ik alle stadia van de teelt mee, van aanplant tot wintersnoei”. Recent heeft Fieke nog de cursus wijnmaken in Groesbeek gedaan. Een echte kenner dus.

Fieke vindt het heerlijk dat het echt vrijwilligerswerk is. Als het een keer niet uitkomt dan kom je gewoon niet. Maar Esther is altijd zo blij met iedereen die komt, dan wil je wel. “Lekker buiten, nuttig bezig zijn. Dat is fijn.” Veel van de vrijwilligers zijn dan wel gepensioneerd, maar ach, “Hoe ouder je wordt, hoe meer je er achter komt dat je van binnen jonger bent dan je er van buiten uitziet.”