Feline Heussen

“Ik heb iets met wijn”, antwoordt Feline op de vraag hoe ze bij het wijngoed terecht is gekomen. “Dat is ontstaan toen ik voor mijn studie stage liep bij een wijnimporteur in Curaçao. Sindsdien probeer ik in Nederland af en toe een wijncursus te doen, of een wijnproeverij.

Twee jaar geleden zag ik een bericht op Facebook langskomen over Wagenings Wijngoed op de Molenmarkt. Ik was nieuwsgierig, want ik wist helemaal niet dat er in Wageningen een wijngaard is. Ik ben de wijngaard op Facebook gaan volgen en een keer langsgegaan. Ik zag toen dat ze vrijwilligers nodig hadden en heb me aangemeld voor de weekendploeg. Het sprak me aan door de combinatie van de mooie plek, meer leren over wijnbouw, en uiteindelijk ook om anderen hierover te enthousiasmeren.

Er komen heel veel verschillende bezoekers: wandelaars die toevallig passeren – we zitten aan een Klompenpad – en mensen die heel gericht naar ons toekomen. Regelmatig hebben we ook internationale gasten. Bijzonder was het bezoek van twee expats uit Amsterdam, twee vrouwen die allebei al ruim 10 jaar op de Zuidas werken. De hele middag zijn ze bij ons gebleven, gezellig pratend onder de bomen met een glaasje wijn. Een paar weken later stond ik weer in de wijngaard toen de vrouwen terugkwamen. Dit keer met een hele club vriendinnen uit Amsterdam. Trots lieten ze hun ontdekking zien en weer bleven ze de hele middag in onze wijngaard. De ontmoeting met al die verschillende mensen maakt het werk bij de weekendploeg erg leuk. Zeker omdat de meesten net zo genieten van onze plek, en verrast zijn door de kwaliteit van onze wijnen.

Ik neem daarom zelf ook graag vriendinnen of familie mee voor een bezoekje aan de wijngaard.”