Erik Heijmans

“De Wageningse wijn wordt steeds beter!” Erik Heijmans kan het weten want hij heeft passie voor lekker eten en goede wijn. Niet zo gek dus dat hij is toegetreden tot het bestuur van de Stichting Wagenings Wijngoed.

Na zijn studie Tropische cultuurtechniek in Wageningen heeft hij een slijterijopleiding gevolgd en een vinologencertificaat gehaald. “Want ik wou niet op één paard wedden”. En je zou kunnen zeggen dat hij nog steeds op beide paarden wedt. Erik werkt bij de WUR als hoofd van het ‘Education Support Centre’. Maar hij heeft ook ervaring met catering verzorgen en koken voor grote groepen.

De Wageningse wijngaard kent ie al vanaf het begin. “lk loop hier regelmatig langs als ik aan het hardlopen ben. Vorig jaar vroeg mijn collega Ingrid Hijman, al langer bestuurslid, of ik lid wilde worden van het bestuur van de Stichting Wagenings Wijngoed. Dat wilde ik wel. Want de wijngaard ligt op een mooi plekje en zoals gezegd de Wageningse wijn wordt steeds beter! Ik ben nu samen met Henk Smit verantwoordelijk voor de evenementen waarbij de wijngaard betrokken is. Op de Lentemarkt op 7 april in Wageningen ga ik de hapjes maken. Lekker bij onze wijn, die dan natuurlijk te koop is. Behalve bestuurswerk vind ik het leuk om zo nu en dan in de wijngaard te werken. Je blijft er fit bij en het is erg gezellig”.