De wijnen van 2018 zijn prachtig!

De pers was op voorhand al lovend over de wijnen van 2018. Maar wij waren tot nu toe een beetje voorzichtig. Natuurlijk: het was een prachtige zomer en we hadden een hele mooie oogst met veel grote druiven. Maar betekent dat ook mooie wijnen?

Vorige week hebben we in Groesbeek onze wijnen uit 2018 geproefd. Spannend! Maar wat een prachtige wijnen; wat zijn we er blij mee. De witte wijn van Johanitter en Merzling is ondanks de warme zomer nog heerlijk fris geworden, maar heeft daarbij een prachtige geur van vliersbesbloesem, kruisbes en pomelo-grapefruit. Van onze Cabernet Colonjes hebben we een heerlijke rosé gekregen met de geur en smaak van bosaardbei en framboos. We hebben besloten hier ook weer een mooie bergparel van te laten maken. En dan de rode wijn van onze Regent: veel wijn, veel fruit, veel smaak!

De rode wijn 2018 gaat nu op houten vaten en wordt volgend jaar voor ons gebotteld. De witte wijn en de parelrosé wordt in maart gebotteld en kunnen we hopelijk rond Pasen gaan verkopen. Nog even geduld dus.