Aanmelding open rondleiding gestart

“Bezoekers blijven vaak langer zitten dan verwacht”, zegt Erik Heijmans. Erik is secretaris van Stichting Wagenings Wijngoed, en één van de enthousiast rondleiders in de wijngaard. Wagenings Wijngoed is nu elke zaterdag en zondag tussen 13:30 en 17:30 uur geopend. Een aantal keer in het zomerseizoen kunnen bezoekers terecht voor een open rondleiding en proeverij. De kosten hiervoor zijn € 17,50 pp en de aanmelding voor 28 juli en 10 augustus 2024 is nu gestart.

Waarom bezoekers langer blijven? “De plek is prachtig, zo aan de rand van het bos”, aldus Erik. “In het weekend kun je gewoon langskomen en informatie krijgen van enthousiaste vrijwilligers in de wijngaard. Bezoekers kunnen zelf in de wijngaard kijken en natuurlijk wijn proeven of een fles kopen voor thuis. Bij een rondleiding gaan we de wijngaard helemaal rond, en proeven we met elkaar enkele wijnen. Deelnemers krijgen kennis van hoe je de wijn proeft, wat je proeft en ruikt, hoe je naar wijn kunt kijken en wat je erbij kunt eten. Ook leuk om met elkaar hierover het gesprek aan te gaan.”  

Wagenings Wijngoed had een geweldige oogst in 2023. De wijnen liggen op dit moment nog te rijpen. Erik: ”Ik ben zelf erg nieuwsgierig naar de nieuwe witte wijn. Deze is bijzonder, want gemaakt van 100% souvignier gris en gerijpt op eiken. Tot nu toe hebben we dat alleen met de rode wijn gedaan. De rijping duurt wat langer dan op stalen vaten, dus we hebben de wijn pas in het najaar. Op zich is dat niet erg, want we hebben voldoende voorraad van andere wijnen, waarmee we onze bezoekers een lekker glas kunnen aanbieden.”