Geschiedenis

De geschiedenis van de eerste aanplant in deze wijngaard begon in 1998. Er werden toen op een hectare 3000 stokken aangeplant, met behulp van meer dan 80 vrijwilligers. Tussen 1991 en 1997 was daar een periode aan vooraf gegaan waarin de wijnbouwers in de Wageningse volkstuinen experimenteerden met biologische wijnbouw. De resultaten gaven aanleiding om de hobby-activiteiten uit te breiden tot een professionele wijngaard.

In het voorjaar van 2000 werd de wijngaard uitgebreid tot twee hectare, weer met de hulp van vrijwilligers. Er werden toen weer bijna 3000 stokken bij geplant.

Doordat een druivenplant in het begin niet volledig belast kan worden, was de oogst in de eerste jaren nog beperkt tot 1200 tot 1.500 liter wijn.

In 2004 heeft de laatste uitbreiding plaatsgevonden tot 2,3 hectare, wat de grootte van de wijngaard nu is.

Sinds 2004 rekent de wijngaard op 6000 liter wijn per jaar. Daarvan is 1000 liter wit, bijna 1000 liter rosé en ruim 4000 liter bestaat uit rode wijn.